Εργαστήριo Λάρισας

ergastirio-larisas

Το Διαγνωστικό Εργαστήριο ΡΑΠΤΗΣ αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και καθιερωμένα εργαστήρια στο χώρο των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), καθώς είναι συνέχεια του Εργαστηρίου του Ιατρού Μικροβιολόγου ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γ. ΡΑΠΤΗ το οποίο λειτουργούσε στην οδό Ασκληπιού 27 από το 1973.

Το έτος 2009 το Διαγνωστικό Εργαστήριο ΡΑΠΤΗΣ μεταφέρθηκε στην οδό Κοραή 4, ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά και αναβαθμίστηκε τόσο ο κτιριακός όσο και ιατρικός - τεχνολογικός του εξοπλισμός σύμφωνα με τις διατάξεις και προδιαγραφές του Π.Δ. 84/2001. Το εργαστήριο λειτουργεί κάτω από τις αναφερόμενες συνθήκες, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

  • Αυστηρό ενδοεργαστηριακό έλεγχο με την χρήση πρότυπων ορών αναγνωρισμένων οίκων.
  • Συνεχή έλεγχο και συντήρηση των οργάνων και συσκευών.
  • Επαναληπτικές εξετάσεις δειγμάτων.
  • Διαρκή εκσυγχρονισμό.
  • Συμμετοχή σε προγράμματα εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου.
  • Διαρκή επιστημονική ενημέρωση και δραστηριότητα.

Έτσι το εργαστήριο με το εξειδικευμένο προσωπικό του, την πολυετή πείρα και τον σύγχρονο εξοπλισμό του μπορεί να σας εξασφαλίσει την απόλυτη υποστήριξη σε ό,τι αφορά την πρόληψη και τη σωστή διάγνωση των πιθανών προβλημάτων υγείας.

Ο άρτιος και σύγχρονος εργαστηριακός εξοπλισμός επιτρέπει τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων με αποτελέσματα αξιόπιστα και γρήγορα. Τα περισσότερα αποτελέσματα δίνονται αυθημερόν, xενώ σε επείγουσες περιπτώσεις είναι δυνατή η διεκπεραίωση των εξετάσεων και η παράδοση των αποτελεσμάτων άμεσα.

Οι ώρες λειτουργίας του εργαστηρίου είναι 07:30-14:00 και 18:00-21:00 (εκτός του απογεύματος της Πέμπτης) καθημερινά.

H λήψη των δειγμάτων είναι δυνατή καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του ιατρείου. Επείγουσες αιμοληψίες εκτός του προκαθορισμένου ωραρίου εκτελούνται μετά από συνεννόηση.

Καθημερινά γίνονται αιμοληψίες και παράδοση αποτελεσμάτων κατ΄οίκον με προσυνεννόηση για τον τόπο και το χρόνο. Επίσης είναι δυνατή η αποστολή των αποτελεσμάτων στον ίδιο ή στον θεράποντα ιατρό ταχυδρομικώς, με fax ή e-mail.

Εξετάσεις Σπέρματος

banner-right-sperm2

Το εργαστήριο είναι το μοναδικό στη Λάρισα που διαθέτει αυτόματο αναλυτή (Computer Aided Sperm Analyzer – CASA) για την ανάλυση σπέρματος. Το σύστημα αποτελείται από ένα οπτικό μικροσκόπιο αντίθετη φάσης OLYMPUS CX31, μια κάμερα και το αντίστοιχο software...

Περισσότερα..

Ταυτοποίηση Μικροβίων με το Σύστημα VITEK 2

banner-right-vitek2Η ταυτοποίηση των μικροβίων και ο έλεγχος ευαισθησίας των αντιβιοτικών γίνεται με το σύστημα του Vitek 2 (Biomerieux). Το Vitek 2 διαθέτει ένα Αναπτυγμένο Σύστημα Εξειδίκευσης (AES) και ανιχνεύει φαινοτύπους για τους περισσότερους μικροοργανισμούς, αερόβιους, αναερόβιους και μύκητες...

Περισσότερα..

Εξετάσεις για Αλλεργίες

banner-right-allergies

ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ IGE ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ IMMUNOCAP.

To διαγνωστικό κέντρο RaptisLab σε συνεργασία με τη Mediaccion, προσφέρει μια σειρά από εξειδικευμένες υπηρεσίες με επίκεντρο την γυναίκα. Το πρόγραμμα ActiveGyn, της Mediaccion ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις συνθήκες της εποχής, προσφέροντας στις γυναίκες, υπηρεσίες ιατρικής πρόληψης και διάγνωσης, αλλά και αποκατάστασης στα κορυφαία ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Περισσότερα..

Εξετάσεις για Αυτοάνοσα Νοσήματα

banner-right-autoanosaΤο εργαστήριο διαθέτει το αυτοματοποιημένο ELISA σύστημα Alegria® (Orgentec), το οποίο μπορεί να πραγματοποιεί ποσοτικούς προσδιορισμούς αυτοαντισωμάτων στο ίδιο ή διαφορετικά δείγματα ταυτόχρονα όπως τάξης IgG έναντι ANA, ENA, SS-A, SS-B, RNP/Sm, RNP-70, Sm, Scl-70, Jo-1, dsDNA, histones, tTG, AGA...

Περισσότερα..