Ανάλυση σπέρματος (Σπερμοδιάγραμμα)

banner-art-sperm

Το εργαστήριο είναι το μοναδικό στη Λάρισα που διαθέτει αυτόματο αναλυτή (Computer Aided Sperm Analyzer – CASA) για την ανάλυση σπέρματος. Το σύστημα αποτελείται από ένα οπτικό μικροσκόπιο αντίθετη φάσης OLYMPUS CX31, μια κάμερα και το αντίστοιχο software.

Με τη χρήση του συστήματος CASA γίνεται προσδιορισμός του αριθμού των σπερματοζωαρίων και αντικειμενική καταγραφή των χαρακτηριστικών της κίνησής τους με κατηγοριοποίηση σε τάξεις:

  • A = ζωηρή προωθητική κίνηση
  • B = νωθρή προωθητική κίνηση
  • C = επιτόπια κίνηση
  • D = ακίνητα σπερματοζωάρια

Επίσης, είναι δυνατή η μέτρηση παραμέτρων, όπως:

  • η μέση ταχύτητα της ελικοειδούς πορείας (curvilinear velocity – VCL),
  • η μέση ταχύτητα της ευθύγραμμης κίνησης (straight line velocity - VSL),
  • η μέση προωθητική ταχύτητα (average path velocity – VAP) και
  • το εύρος της προς τα πλάγια κίνησης των κεφαλών (amplitude of lateral head displacement – ALH).

Για τον έλεγχο της μορφολογίας των σπερματοζωαρίων, το δείγμα χρωματίζεται και με τη βοήθεια του προγράμματος γίνονται με ακρίβεια μορφομετρικές αναλύσεις κεφαλής, αυχένα και ουράς σπερματοζωαρίων.

Ταυτοποίηση Μικροβίων με το Σύστημα VITEK 2

banner-right-vitek2Η ταυτοποίηση των μικροβίων και ο έλεγχος ευαισθησίας των αντιβιοτικών γίνεται με το σύστημα του Vitek 2 (Biomerieux). Το Vitek 2 διαθέτει ένα Αναπτυγμένο Σύστημα Εξειδίκευσης (AES) και ανιχνεύει φαινοτύπους για τους περισσότερους μικροοργανισμούς, αερόβιους, αναερόβιους και μύκητες...

Περισσότερα..

Εξετάσεις για Αλλεργίες

banner-right-allergies

ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ IGE ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ IMMUNOCAP.

To διαγνωστικό κέντρο RaptisLab σε συνεργασία με τη Mediaccion, προσφέρει μια σειρά από εξειδικευμένες υπηρεσίες με επίκεντρο την γυναίκα. Το πρόγραμμα ActiveGyn, της Mediaccion ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις συνθήκες της εποχής, προσφέροντας στις γυναίκες, υπηρεσίες ιατρικής πρόληψης και διάγνωσης, αλλά και αποκατάστασης στα κορυφαία ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Περισσότερα..

Εξετάσεις για Αυτοάνοσα Νοσήματα

banner-right-autoanosaΤο εργαστήριο διαθέτει το αυτοματοποιημένο ELISA σύστημα Alegria® (Orgentec), το οποίο μπορεί να πραγματοποιεί ποσοτικούς προσδιορισμούς αυτοαντισωμάτων στο ίδιο ή διαφορετικά δείγματα ταυτόχρονα όπως τάξης IgG έναντι ANA, ENA, SS-A, SS-B, RNP/Sm, RNP-70, Sm, Scl-70, Jo-1, dsDNA, histones, tTG, AGA...

Περισσότερα..